خانه / اطلاع رسانی / خواص درمانی شیر شتر در بین ترکمنها

خواص درمانی شیر شتر در بین ترکمنها

ارکین نیوز – شیر شتر غنی از ویتامین b و c است شیر شتر نسبت به شیر گاو حاوی ۱۰ برابر آهن، ۵ برابر پتاسیم، و ویتامین c و ۴ برابر سدیم، ۳ برابر کلسیم و مقدار بیشتری اسیدهای چرب غیر اشباع پروتئین، کلرواسید فولیک بوده و …

دانلود (1)

ارکین نیوز – شیر شتر غنی از ویتامین b و c است شیر شتر نسبت به شیر گاو
حاوی ۱۰ برابر آهن، ۵ برابر پتاسیم، و ویتامین c و ۴ برابر سدیم،
۳ برابر کلسیم و مقدار بیشتری اسیدهای چرب غیر اشباع پروتئین،
کلرواسید فولیک بوده و اغوز آن سرشار از آنتی بادی ها و ترکیبات
ضد سرطانی است. چربی لاکتوز آن نسبت به شیر گاو کمتر
انسولین آن بیشتر است و همین ویژگی موجب شده گزینه ی
مناسبی برای افراد دیابتی، رژیمی و حساس به لاکتوز باشد…
شیر شتر برای درمان آب آوردگی مفاصل، یرقان و بیماری های
طحال، سل، ترمیم زخم ها، تنگی نفس یا آسم، کم خونی و
بواسیر بسیار مفید است و دارای خاصیت لاغر کنندگی بوده و یک
غذای رژیمی است، همچنین پادتن های موجود در شیر شتر برای
غلبه بر بیماری سرطان، ایدز، الزایمر و هپاتیت c مفید است.
شیر شتر، تک کوهانه کاملا و شبیه شیر شتر دو کوهانه است،
معمولا وقتی شتران از علوفه های سبز تغذیه می کنند، شیرشان
شیرین است. اما برخی مواقع به خاطر تغذیه ی بوته های مناطق
خشک و بیابانی شور می شود.
ویتامین های شیر شتر؛ ویتامین B2 ، B1 ، اسید فولیک،
اسید پانتوتنیک در شیر شتر، پایین و محتوای B6 ، B12 شیر شتر
مشابه مقادیر موجود در شیر گاو می باشد، اما نسبت به شیر
انسان بالاتر است. شیر شتر، نیاسین و ویتامین C بیشتری
نسبت به شیرگاو دارد. مواد مغذی موجود در شیر شتر،
پروتئین های شیر شتر اسیدهای آمینه ی ضروری برای یک انسان
را به میزان رضایت بخش و حتی بالاتر از میزان تعیین شده توسط
مؤسسات FAO/WHO/UNU تامین می کنند. شیر شتر می تواند
حداقل پروتئین های ضروری روزانه ی یک انسان را مخصوصا
اسیدهای آمینه را تامین کند.
چون نیازهای انسان در محیط های گرم و خشک بر پایه کالری
کمتری است و پروتئین و آب نقش مهمی دارند، مقادیر کمی
شیر شتر می تواند نیاز انسان را در این مناطق تامین کند.
کمترین مقدار مورد نیاز معدنی کلسیم و فسفات، ۸۰۰ میلی
گرم در روز است که با خوردن ۵/۲ الی ۴ فنجان شیر شتر به
ترتیب کلسیم، فسفات تامین می شود.
خصوصیات دارویی شیر شتر :
شیر شتر به صورت خام و به صورت محصولات تخمیری برای
درمان زخم معده، بی نظمی های بدن، اسهال، یبوست، زخمها
و حتی برای افزایش قدرت باروری تخمدان هم به کار می رود.
شیر تخمیری shubat در هند، لیبی و قزاقستان، برای درمان
سل به کار رفته است. بیماران دارای هپاتیت نیز بعد از خوردن
شیر شتر عملکرد و بدنشان بهبود پیدا می کند. شیر شتر
همچنین در درمان دیابت مؤثر بوده است که به دلیل حضور
پروتئین شبه آنسولین در شیر شتر می باشد.در کشورهای
آفریقایی ( مصر، سودان، کنیا و سومالی ) این اعتقادات در بین
شتربانان وجود دارد مردانی که شیر شتر می نوشند قوی تر،
تنومندتر و سریع تر هستند. به دلیل خواص بالای این شیر
محققین نام طلای سفید بیابان را برای آن مطرح کرده اند.
ترکمنها از شیر شتر اکثرا برای تهیه دوغ شتر استفاده می کنند.
چونکه برای ترکمنها هیچ چیزی نمی تواند در گرمای سخت و
طاقت فرسای بیابان بهتر از دوغ شتر باشد. شیر شتر را با دست
می دوشند. مهمترین امتیاز مصرف دوغ شتر طبیعی بودن و مفید
بودن آن در درمان بیماریهایی مانند سل و معده و فشار خون
می باشد. از شیر شتر به غیر از دوغ شتر آق آران، سوزمه، پنیر و
کره نیز عمل می آید که همگی در برنامه غذایی ترکمنهای صحرا
نشین جایگاه خاصی دارد.
دوغ شتر را با ترشاندن شیرشتر درست می کنند و برای تهیه دوغ
حتما باید شیر شتر تازه باشد. شیر شتر را داخل ظرفی لعابدار یا
داخل کوزه می ریزند و روی آن مایه ی از قبل ترشانده شده که
مزه ی ترشی آن ۱۰۰ الی ۱۵۰ درجه باشد را اضافه می کنند و به
مدت ۳ دقیقه مواد را هم می زنند بعد از هم زدن مقدار ۵/۱ برابر
یا ۲ برابر مواد، آب اضافه می کنند در این روش دوغ شتر بطور
طبیعی گازدار و ازته می شود. در این هنگام مزه ی ترش شیر شتر
در مدت ۳۰ دقیقه ۶۰ الی ۷۰ درجه می رسد و در روی مواد حالت
کف غلیظ شکل می گیرد که اصطلاحا به آن آق آران می گویند.
آق آران را از روی مواد بر میدارند باقیمانده آن نیز دوغ شتر خواهد
بود پس از آن برای گاز دار کردن و بیشتر شدن مزه ی ترش آن دوغ
شتر را به مدت ۴ الی ۱۲ ساعت در دمای ۲۰ الی ۲۵ درجه بطور
سر بسته نگهداری می کنند.
مزه ترش آق آران در این مدت به ۱۸الی۲۰ درجه و دوغ شتر به ۹۰
الی۱۰۰ درجه می رسد و بوی مخصوص و خوشی از آن بیرون
می آید که این بو نیز نشانه ی آماده شدن آن می باشد.
این روش تجربه ایست گرانبها برای ترکمنها که بتوانند از شیر شتر
با روش ترشاندن آن مایعی بسیار مفید و طبیعی برای سلامتی
خود بدست بیاورند.
ترکمنها مثالی دارند (دویه مالینگ، دنیا مالینگ) یعنی اگر شتر
داشته باشی انگار دنیا رو داری. اهمیت شیر شتر در سلامتی
انسانها را می توانیم در افسانه آق پامیق ببینیم. آق پامیق با نیتی
پاک و الگو شدن به دیگران می تواند برادران خود را را با خوراندن

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*


8 + = 13

theme